Riasztás

2022.01.26. 01:00

Riadalom Oroszlányban: az éjszaka közepén menekültek a lakók a tömbből

Számos teendőjük akadt az önkormányzati tűzoltóknak az elmúlt napokban.

W. Zs.

Forrás: Shutterstock

Autóbalesethez hívták őket Oroszlány és Környe közé, de lakott területre is vonultak. A minap gyorsan terjedt a hír, miszerint a Petőfi Sándor utcában az egyik lépcsőházban hatalmas füst gomolyog. Percekkel éjfél után érkezett a riasztás a laktanyába, amelyre a tűzoltók pillanatok alatt reagáltak. A helyszínre érkezésig alig telt el hat perc.

Kiderült, hogy a lépcsőház berendezésében keletkezett kár, kigyulladt az elektromos főkapcsolószekrény. A lángokat előbb a közelben járőröző rendőrök fékezték meg, porral oltó készülékkel eloltották, megelőzve a súlyosabb balesetet. Ahhoz viszont elegendő és sűrű füst keletkezett a lépcsőházban, hogy csak légzőfelszerelésben tudjanak közlekedni a lánglovagok. 

A tűzoltásvezetőnek számos oka volt, hogy elrendelje a tömb kiürítését. Az egyik, hogy nem volt egyértelmű az elektromos tűz keletkezésének oka. A másik, hogy veszélybe is kerülhetett valamelyik lakás, így alapos kutatást végeztek a szakemberek. A lépcsőház 12 lakásából 21 lakót menekítettek ki, közülük hatot mentőálarccal. 

Úgy tudjuk, két gyermeket egy felnőttel azonnal a fűtött tűzoltófecskendőbe ültettek. A tömbben élt egy súlyosan korlátozott személy is, aki ápolójával együtt maradhatott lakásában az átvizsgálás után. A többiek az utcán és a téli mínuszokban várták, hogy a szellőztető ventilátor elvégezze munkáját és újra füstmentes levegő legyen a lépcsőházban. Kiderült, egyik lakásban sem keletkezett tűz, így csaknem 45 perc múlva mindenki visszatérhetett otthonába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!