Ittas vezetés

2022.01.24. 10:40

Nem csak a piától nem látta az utat az autós Esztergomban

Két ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu/police.hu

Fotó: Shutterstock

A helyi járőrök Esztergomban figyeltek fel egy autóra január 23-án hajnalban, ami világítás nélkül közlekedett. Megállították a járművet, majd az iratok ellenőrzését követően alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív lett. 

A 48 éves férfi ellen előállítását követően ittas vezetés miatt büntetőeljárást indítottak, jogosítványát pedig elvették. Mivel autójával világítás használata nélkül közlekedett, részére helyszíni bírságot is kiszabtak az egyenruhások.

Ugyanezen a napon késő este a tatabányai járőrök is intézkedtek ittas járművezetővel szemben. A 37 éves férfi a Táncsics Mihály úton közlekedett, amikor a rendőrök megállították. Mivel a férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, az egyenruhások előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra. 

A mérési eredmények alapján büntetőeljárást indítottak vele szemben. Emellett, mivel nem volt jogosítványa, a járműve hatósági engedélye pedig érvénytelen volt, részére helyszíni bírságot is kiszabtak, a gépkocsi forgalmi engedélyét pedig elvették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!