Vádemelés

2022.01.24. 07:29

Napokra a fűtetlen tatai lakásban, étel nélkül hagyta gyerekeit a kegyetlen anya

A kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a nővel szemben.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a nő a tatai lakásban egyedül nevelte két kiskorú, 2002-ben és 2005-ben született  gyermekét. A nő 2019. november 22-től nem gondoskodott a gyerekeiről, nem főzött, sokszor nem tartózkodott otthon, több alkalommal napokra egyedül, felügyelet nélkül hagyta a kiskorú sértetteket. A nő úgy távozott ismeretlen helyre, hogy  élelemről, tüzelőről nem gondoskodott, a gyerekeknek pénzt nem hagyott. A kisebbik gyermeket a háziorvosa laborvizsgálatra küldte, ahova a nő elvitte ugyan, azonban a leletért már nem ment el, így nem derült ki időben, hogy a gyermeknek műtéti beavatkozást szükségessé tevő betegsége van. Az anya elhanyagoló magatartása a gyermek egészségét veszélyeztette.

2020. január 22-én az anya elment otthonról úgy, hogy nem gondoskodott a gyermekek felügyeletéről, élelmezéséről, a lakás fűtéséről. Mivel a nő még 2020. január 24-én sem ment haza, a gyermekek felnőtt személy segítségével a  gyámhatósághoz fordultak. A gyámhatóság a gyermekeket ideiglenesen ennél a felnőtt személynél helyezte el. Az anya szülői felügyeleti jogát a bíróság 2020. december 3-án megszüntette.

 Az anya elhanyagoló magatartásával súlyosan megszegte kötelességét, ezzel a kiskorúak testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatai Járásbíróság a büntetett előéletű nőt végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó megyei főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!