Rendelésre

2022.01.27. 18:26

Kokaint, amfetamint és füvet is „szállított” az ételfutár Tatán és Tatabányán

A kábítószert a két településen legalább heti rendszerességgel terítették. A két díler letartóztatását a bíróság elrendelte.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az indítvány szerint az egyik férfi 2021. március 3-tól kokaint, amfetamint és marihuanát szerzett, amelyeket legalább heti rendszerességgel Tata és Tatabánya területén továbbértékesítésre átadott az ételfutárként dolgozó férfinak. Az ételfutár a kábítószert hetente több alkalommal értékesítette a két városban.

A két férfi nemrégiben, január 24-én újra találkozott, hogy kábítószert adjanak át egymásnak, a nyomozók azonban tetten érték őket. Az egyik gyanúsított ruházatából előkerült egy önzáró nylontasak, benne nagy valószínűséggel kokaint tartalmazó fehér porral. A házkutatás során ezen gyanúsított tartózkodási helyén kábítószergyanús fehér port, nagy mennyiségű készpénzt, mérlegeket, nylontasakokat, egy fehér porral szennyezett kávédarálót, valamint nagy mennyiségű zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le. A másik gyanúsított ruházatából szintén nagy mennyiségű készpénz került elő, illetve tartózkodási helyén a nyomozó hatóság mérleget, fehér porral szennyezett kést és üres önzáró tasakokat foglalt le.

A Tatai Rendőrkapitányság előterjesztése alapján a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta a két férfi letartóztatását kábítószer-kereskedelem bűntette miatt – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a két férfit január 27-én hallgatta meg. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak által elkövetett bűncselekmény jellege, személyi körülményei és a büntetőeljárásban részt vevő más személyekhez való viszonya miatt a letartóztatás elrendelése indokolt. A gyanúsítottak esetében fennáll a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is, ezért a bíroság elrendelte mindkét férfi letartóztatását egy-egy hónapra. A végzés az egyik gyanúsított esetében véglegessé vált, míg a másik gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!