Rács mögött marad

2022.01.20. 14:00

Kegyetlen bántalmazásból késelés Tatabányán: hasba szúrta párját a férfi

A bíróság döntése alapján 3 hónappal meghosszabbították annak a férfinak a letartóztatását, aki hasba szúrta élettársát Tatabányán.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben, ülésen kívül, iratok alapján 3 hónappal – április 15-ig - meghosszabbította annak a 32 éves férfinek a letartóztatását, aki hasba szúrta élettársát Tatabányán. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné, mivel a sértett befolyásolásának ténye fennáll, feltehetően a tanúkat is jogellenesen befolyásolná. Ezenkívül a gyanúsított többszörös visszaeső, így szabadlábon hagyása esetén feltehetően újabb élet vagy testi épség elleni bűncselekményt követne el. 

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzést az ügyész tudomásul vette, azonban az nem végleges, a gyanúsítottnak és ügyvédjének 3 nap áll rendelkezésére a jognyilatkozat megtételére. A férfi letartóztatását az ügyészség indítványa alapján december 15-én rendelte el a bíróság.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. december 11-én, a délutáni órákban az aznapi vitát és fizikai bántalmazást követően egy tatabányai ingatlan területén késsel hasba szúrta a vele egy háztartásban élő párját. A nő a szúrás következtében hasüregbe hatoló életveszélyes sérülést szenvedett, életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!