Ülés

2022.01.24. 20:00

Kamugyilkosságokról tett bejelentéseket a tatabányai férfi, így akart börtönbe jutni

A férfi többször is valótlan állításokkal hívta fel a megyei kapitányságot. Kiderült, azért tette mindezt, mert börtönbe szeretett volna kerülni.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint január 24-én előkészítő ülést tartottak annak a férfinak az ügyében, aki valótlan állításokkal hívogatta a rendőröket. Az Ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit ítélje elzárásra. Dr. Szabó Ferenctől, a Tatabányai Törvényszék szóvivőjétől megtudtuk, hogy az előkészítő ülés elmaradt, mert a férfi védője igazolást nyújtott be arról, hogy a vádlott koronavírus-fertőzött.

A vádirat szerint a férfi 2019/2020. évben 4 alkalommal tett telefonon valótlan bejelentést a 112-es segélyhívó telefonszámon, illetve a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon. Három esetben bejelentésében az szerepelt, hogy megöltek valakit, illetve ő ölt meg valakit, míg a 4. esetben azt közölte, hogy egy lakásba bezártak egy embert és éheztetik. A kiérkező rendőrök mind a 4 esetben megállapították, hogy a bejelentett bűncselekmény nem történt meg. A vádlott elismerte a bejelentések valótlanságát, amit állítása szerint azért tett, mert nem foglalkoztak vele, illetve börtönbe szeretett volna kerülni, egy alkalommal pedig így kívánta a buszmegállóból a hajléktalanokat eltávolíttatni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában