Tűzoltók

2022.01.17. 20:38

Itt a friss lista a károkról: a Bakonyaljától a Dunáig tombolt a szélviharos zivatar

A viharos széllel érkező zivatar alaposan megtépázta Komárom-Esztergom megyét.

Kemma.hu

A fővárosi tűzoltóknak is bőven adott munkát a viharos szél

Forrás: BM OKF/FKI

Ahogy arról beszámoltunk, nagy erővel csapott le az év első zivatara Komárom-Esztergom megyére. Mint kiderült, szűkebb hazánk a leginkább érintett területek között van, ahol megmutatta az erejét az időjárás. A katasztrófavédelem hétfő esti tájékoztatása szerint több száz bejelentést kaptak, a legtöbb Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyéből, valamint a fővárosból érkezik és érkezett.

Fa dőlt az úttestre az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Ácsnál, ahol a helyi önkormányzati tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. A 81-es főúton Keréktelekinél és Mezőörsnél is fa dőlt az úttestre, a kisbéri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. A 10-es főúton Nyergesújfalunál közlekedési lámpát szakított le a szél, a város hivatásos tűzoltóit riasztották ide.

 A 102-es úton Zsámbéknál egy tíz méter magas fa dőlt az útra, a bicskei önkormányzati és a zsámbéki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították azt el. Bábolnán, a Tessedik Sámuel utcában egy húszméteres fa az úttestre dőlt, egy vezeték is leszakadt. Az ácsi önkormányzati és bábolnai önkéntes tűzoltók segédkeztek itt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!