Oltás

2022.01.19. 06:55

Gázpalack is robbant a nyergesi épülettűzben (helyszíni fotó)

Hat órán keresztül tartottak az utómunkálatok annál a nyergesi épülettűznél, ahová három egység sietett kedden.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Nyerges ÖTE

Mint beszámoltunk, január 18-án délután Nyergesújfalun kigyulladt egy hétvégi ház. A Nyergesi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a helyszínre érkezve azt tapasztalta, hogy egy kb. 40 négyzetméteres, kétszintes épület ég teljes terjedelmében. Mint kiderült a nyergesiek Facebook-posztjából:  kiérkezésük előtt egy PB gázpalack is felrobbant. 

– Feltételezhető volt, hogy az épületben személy vagy személyek tartózkodtak, ezért a nyergesi és a bajnai hivatásos tűzoltóegységgel, valamint a Tatabányai Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálattal közösen megkezdtük az épület oltását és a személy, vagy személyek felkutatását. Az oltást és a kutatást nehezítették a terepviszonyok és a körülményes megközelítés. Ugyanis hozzávetőleg 300 méter alapvezetéket kellett szerelni, emellett az épületben sok felhalmozott tárgy is volt – részéetezté a posztban az estete.

 A kutatás során végül kiérkezett egységek megállapították, hogy az épületben nem tartózkodik, és nem is tartózkodott senki. A helyszínen jelen volt a rendőrség és a mentőszolgálat. A káreset felszámolása közel 6 órán keresztül tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!