Balhé

2022.01.27. 12:59

Felfüggesztettet kapott a sárisápi lövöldöző: kilencszer lőtt sógorára a buszmegállóban

Családi balhét akart lövöldözéssel rendezni a férfi. A bíróság elsőfokon elítélte, a fellebbezés után a másodfok is helyben hagyta a büntetését.

Kemma.hu

Gáz- és riasztópisztollyal lőtt a férfi

Forrás: ugyeszseg.hu

Helyben hagyta a másodfokú bíróság annak a férfinak az elsőfokú ítéletét, aki 2020 őszén rálőtt sógorára Sárisápon, tájékoztatta Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi ellen tavaly márciusban emeltek vádat. Eszerint a vádlott és a sógora egy korábbi családi konfliktus miatt rossz viszonyban voltak, emiatt a vádlott testvére és a sógor sokat veszekedtek egymással.

A férfi 2020. november 28-án délelőtt találkozott testvére gyerekével Sárisápon. A gyerek elmesélte nagybátyjának, hogy szülei megint a férfi miatt vesztek össze. A férfi erre hazament, magához vette az engedéllyel tartott gáz – és riasztó fegyverét, majd testvérével és annak családjával találkozott az egyik sárisápi buszmegállóban. Együtt indultak volna meglátogatni a nagyszülőket.

Ám a férfi sógora autóval utánuk ment. Amikor odaért a buszmegállóba, kiszállt az autóból és a vádlott felé indult. A férfi erre elővette a fegyvert, és kilenc alkalommal célzott lövést adott le sógorára, akinek ugyan nem sérülést meg, azonban a fegyveres kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásától a buszmegállóban várakozók megijedtek.

A buszmegállóban akarta rendezni a balhét (Forrás: ugyeszseg.hu)

A férfit a fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ügyben, az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján első fokon 1 év, végrehajtásában 2  évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbezést jelentett be.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. A Tatabányai Törvényszék, mint másodfokú bíróság a január 27-én tartott nyilvános ülésen helybenhagyta az Esztergomi Járásbíróság garázdaság bűntette ügyében hozott ítéletét azzal, hogy a törvényszék a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződó hátrányok alól. Az Esztergomi Járásbíróság ítélete jogerőre emelkedett, tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában