Elkobozták

2022.01.31. 14:05

Fegyvert tartott tatai lakásában engedély nélkül, ölni is lehetett volna vele

A férfi ellen lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult ügy.

Kemma.hu

A baji férfinak nem volt fegyvertartási engedélye, ám ismeretlen körülmények között megszerzett 127 darab lőszert, és egy német gyártmányú lőfegyvert. Az elkövető a lőszereket Bajon, a volt orosz laktanya egyik helyiségében, a lőfegyvert pedig tatai lakásában tartotta. A tatai rendőrök 2019. június 26-án a lőfegyvert és a lőszereket lefoglalta.

A lefoglalt lőfegyver működőképes, lövés leadására alkalmas, ember életének kioltására és sérülés okozására alkalmas. A 127 darab lőszer ugyancsak működőképes, a lefoglalt lőfegyverben működtethető – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság  január 31-2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a baji lakóhelyű férfit, aki engedély nélkül tartott birtokában egy német gyártmányú puskát és 127 darab lőszert. A lőfegyvert és a lőszereket a bíróság elkobozta. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában