Testi sértés

2022.01.12. 09:37

Fabottal ütötte-verte a feleségét Esztergomban, életveszélyes sérüléseket okozott neki

A férfi több alkalommal ököllel, majd fabottal ütötte a feleségét. A nőnek még a lépe is megrepedt.

Kemma.hu

Forrás: KEM Főügyésztség

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki több alkalommal, ököllel, majd fabottal ütötte a feleségét.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett között gyakoriak voltak a viták, emiatt a nő 2021. augusztus 22-én lelépett a vádlottal közös esztergomi otthonukból. Augusztus 25-én a délutáni órákban azonban hazament, a férfit a család többi tagjával együtt otthon találta. A férfi elküldte a lakásból családtagjait azzal, hogy meg akarja beszélni az együttélésüket a nővel, úgy, hogy megígérte nekik, hogy nem fogja bántani őt. A férfi ezeket megelőzően szeszes italt ivott és szorongásoldó tablettákat vett be.

Ugyanezen a napon a férfi féltékenységből és bosszúból tettleg bántalmazta a sértettet. Több alkalommal ököllel, kísérővel megütötte a fejét, egy nagy fabottal legalább közepes erővel megütötte a combját, nagy erővel megütötte a hátának jobb oldalát és a kezét, majd a fekvő testhelyzetbe került nőt nagy erővel hátba rúgta.

A férfi ezzel a bottal verte meg a nőt (Forrás: KEM Főügyésztség)

A sértett ujj- és bordatörést, valamint léprepedést szenvedett el, ami életveszélyes sérülésnek minősül. Az életveszélyes állapot elhárítására a sértett lépét műtéttel el is kellett távolítani.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától – tájékoztatott dr. Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyésze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!