Embercsempészet

2022.01.18. 10:00

Éjjeli migránsfogás az M1-esen: Ácsnál ért véget az indiaiak útja

A 49 éves mezőtúri férfi kocsiját Ács térségében ellenőrizték a rendőrök az M1-es autópályán. A sofőrön kívül 5 indiai migránst találtak az utastérben.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján a járőrök január 17-én 23 óra 35 perckor az M1-es autópálya 93-as kilométerszelvényében ellenőriztek egy személygépkocsit. A járműben 5 fő, magát indiai állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az egyenruhások a 49 éves sofőrt, és a járműben utazó személyeket  elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. A 49 éves mezőtúri férfival szemben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!