Migránsok

2022.01.21. 06:25

Csomagtartóba zárt gyermekeket is találtak a csempész kocsijában Tatabányánál

A szerb embercsempész letartóztatására tett indítványt a Tatabányai Járási Ügyészség. A férfi kocsijának csomagtartójában gyermekeket is találtak.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a megyei rendőrök január 18-án 19 óra 45 perckor ellenőriztek egy személygépkocsit az M1-es autópálya 54-es kilométerszelvényében Tatabányánál, amit egy 51 éves szerb állampolgár vezetett. A járműben 11 fő, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. 

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a  Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta a szerb embercsempész letartóztatását. Az indítvány szerint a szerb férfi január 18-án megbízója utasítása alapján l Mórahalom közelében szír állampolgárokat, 3 férfit, 3 nőt és 5 gyermeket vett fel az általa vezetett svéd honosságú, ám hamis magyar forgalmi rendszámmal ellátott személygépkocsiba. A személygépkocsi utasterében az üléseken összezsúfolódva 3 felnőtt férfi, 2 nő és 3 gyermek, míg a csomagtartóban 2 gyermek és egy nő utazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában