Bűnismétlés

2022.01.27. 20:32

Az ablakon mászott be Tardoson a tolvaj, majd ellopta, amit csak talált

A tatai ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki a börtönből szabadulása után három héttel ismét lopást követett el.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a 42 éves tardosi férfi január 3-án hajnalban arra ébredt, hogy balhét kell csinálnia, ezért elindult, és bejárta a környező utcákat.

A férfi 3 óra körül egy tardosi családi ház nyitott ablakán keresztül a lakásba bemászva ellopott 2 bakancsot, 1 cipőt,  anokrákot, hajnyírót, csavarbehajtót, imbuszkulcs-készletet, hőlégfúvót, táskát, és csaptelepet összesen 183 ezer forint értékben. A férfi a lopott tárgyakat tardosi tartózkodási helyén a szobában rejtette el, azonban a tatai rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették őt. A nyomozók az ellopott tárgyakat egy kivételével megtalálták és lefoglalták.

A férfi büntetett előéletű, legutóbb a bíróság lopás miatt 1 év 6 hó szabadságvesztésre ítélte, amelyből 2021. december 13-án szabadult. A nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2022. január 05-én egy hónapra rendelte el. Az ügyészség indítványa szerint változatlanul fennáll a bűnismétlés veszélye, ezért indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását 3 hónappal – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!