Biztonságban a zebrán is

2022.01.25. 15:30

A tatai gyalogosgázolás nyomán figyelmeztet a rendőrség: így kellene közlekedni!

Két idős nőt ütöttek el a tatai Ady Endre úti körforgalomnál január 24-én. A rendőrség most elárulja, mire kellene figyelnie a sofőröknek és a gyalogosoknak.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a tatai körforgalomnál egy 25 éves férfi autójával az Almási út felől a Május 1. út irányába tartva az egyirányú úton a zebrához érve nem adott elsőbbséget két átkelő gyalogosnak és elütötte őket. A balesetben egy 70 éves nő súlyos, egy 77 éves nő pedig könnyű sérüléseket szenvedett, erről számolt be nekünk az egyikük rokona.

A baleset körülményeit a Tatabányai Rendőrkapitányság vizsgálja. A szomorú eset kapcsán a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A járművezetők mindig fokozott óvatossággal, lassítva közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat és azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére lehet számítani. Fontos, hogy az autósok mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessenek, hiszen nem csak a köd, a csapadék vagy a sötétség, de a szemből sütő nap is nehezítheti a gyalogosok észlelését, ezért ilyen időjárási körülmények között is fokozott óvatossággal kell vezetni.
  • Az autósok mindig próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet egymás szándékának félreértelmezése miatt.
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!