Állatkínzás

2022.01.19. 14:02

A poklok poklát élték át az állatok Piliscséven: olcsón megúszta a szörnyeteg nő

Az állatok gondoskodásával megbízott nő áldatlan körülmények között tartotta a kutyákat és macskákat Piliscséven. Felfüggesztettet és pénzbírságot kapott.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság állatkínzás bűntette miatt indult ügyben hozott büntetővégzést azzal a nővel szemben, aki hónapokig szűk állatszállító boxokban tartotta a rábízott állatokat, ellátásukról nem megfelelően gondoskodott. Az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, jogerős büntetővégzésben 1 év, végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetést és 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki állatkínzás bűntette miatt a nővel szemben.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a piliscsabai nő 2019 decemberétől 9 darab nagytestű kutya és 2 macska gondozásával volt megbízva. Az állatok a piliscsévi ingatlanban állandóan a házban éltek, egyetlen kutya kivételével, amely az udvaron tartózkodott. Ennek oka az volt, hogy a szomszédokat zavarta a folyamatos kutyaugatás. 

A nő 2020. december 10-étől 2021. március 10-ig nem gondoskodott megfelelően a rábízott állatok közül 8 kutyáról és két macskáról. A nő az ebeket a piliscsévi házban a két szobában extrém szűk állatszállító boxokban tartotta, amelyek alkalmatlanok voltak arra, hogy azokban az állatok felálljanak vagy akár megforduljanak. A nő a boxokat és a szobát nem takarította, az állatoknak enni és inni ritkán adott, velük nem foglalkozott, orvosi ellátásukról nem gondoskodott.

Apró boxokban szenvedtek a kutyák hosszú napokon keresztül.
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A nem megfelelő elhelyezési körülmények alkalmasak voltak arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, akár pusztulását okozzák. A tartási körülmények, a kutyák esetében a legelemibb mozgás hiánya, a bélsárban való fekvés, míg a macskáknál a bőrbetegségek és a bolhásság az állatoknak különös szenvedést okozott.

A kegyetlen nő nem takarított az állatok után, azokat csak ritkán etette és itatta.
Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!