Lecsapott

2022.01.13. 07:00

85 éves bácsi szurkálta össze esztergomi szállásadóját

A 85 éves férfi szívességből lakhatott esztergomi szállásadójánál, akit egy 19 centiméteres késsel szurkált össze. Most 3 hónappal meghosszabbították letartóztatását.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság 3 hónappal meghosszabbította annak a 85 éves férfinek a letartóztatását, aki késsel szúrta meg a főbérlőjét Esztergomban. A bíróság álláspontja szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a bácsi szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is. 

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be ellene. A tényállás szerint a 85 éves bácsi  2021. július 15-én a délutáni órákban egy esztergomi ingatlanban előzetes szóváltást követően egy 19 centiméteres pengehosszúságú késsel több helyen – köztük a hasán is - megszúrta és megvágta szállásadóját, akinél szívességből lakhatott. 

A tulaj az őt ért támadás megszakítása érdekében egy széket dobott az idős férfihez, majd az emeletről lejőve az épület előtt összeesett. Az egyik szomszéd értesítette a mentőszolgálatot és a sértettet mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A támadó letartóztatását a bíróság 2021. július 16-án egy hónap időtartamra elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!