Vádemelés

2022.01.18. 14:00

71 éves biciklist ütött el tolatva a táti férfi, bokáját törte a néni

A 71 éves néni hiába próbálta kikerülni a tolató autót, a sofőr elsodorta a kerékpárost. Az ügyészség most vádat emelt a gondatlan férfivel szemben.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tolatás közben nem győződött meg arról, hogy az nem veszélyezteti az érkező kerékpárost Táton. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az elkövetővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint végleges hatállyal tiltsa el a vezetéstől.

A vádirat szerint a vezetésre alkalmatlan férfi 2020. április 9-én tolatni akart autójával Tát lakott területén egy ingatlan előtt kialakított bejáróból az úttest felé. A tolatás közben az úttest jobb szélén érkezett kerékpárral a 71 éves nő, aki észlelte, hogy a gépjármű a haladását akadályozza, ezért a még álló helyzetben lévő személygépkocsitól mintegy 15-18 méterre, balra kormányozva ki szerette volna kerülni azt. A férfi nem győződött meg arról, hogy az érkező kerékpár közlekedését nem akadályozza-e, így kezdte meg a hátramenetet, amely közben nekiütközött a mögötte haladó kerékpárnak. Az ütközés hatására sértett az úttestre zuhant, emiatt a nő 42 nap alatt gyógyuló bokatörést szenvedte el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!