Bíróság előtt

2022.01.17. 18:14

2 traktort és 142 gázpalackot lopott majd' 7 millió forint értékben Szomódról és Almásról

A traktoron túl zsákmányolt mobilházat, pótkocsit, vasajtókat és gázpalackot a társaival. A bíróság elrendelte a letartóztatását, ő fellebbezett.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járásbíróság jelentős értékre elkövetett lopás és más bűncselekmény miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását a Tatai Járási Ügyészség indítványa nyomán. A bíróság álláspontja szerint ugyanis szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. A letartóztatást elrendelő végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be – tájékozatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

A megalapozott gyanú szerint a férfi bűntársaival együtt 2021. április 18. és május 19. között egy szomódi ingatlanról elloptak 1 mobilházat, 2 traktort, 1 pótkocsit és 9 vasajtót. Ezek együttes értéke meghaladja a 6 millió forintot.

Megalapozott a gyanú arra is, hogy a férfi és az egyik bűntársa 2021. december 14. és december 20. között egy gazdasági társaság dunaalmási telephelyéről ellopott 142 darab üres gázpalackot is, amelyek együttes értéke pedig 686 ezer 944 forint.

A NAV pénzügyőrei 2021. december 20-án az M1-es autópálya Tata-Remeteség pihenőjében intézkedés alá vonták a gépjárművet, amelyben a férfi és a bűntársa a gázpalackokat szállította.

A Tatabányai Járásbíróság 2021. december 23-án rendelte el a férfi letartóztatását. Az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság január 17-i ülésén az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésében a letartóztatást egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!