Gyors segítség

2021.12.22. 17:55

Szabadnapos egészségügyis mentett életet az 1-es úton

A korábban mentőápolóként dolgozó egészségügyi dolgozó állt meg először a teherautóbaleset helyszínén.

Forrás: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Ahogy arról beszámoltunk, december 21-én újra kellett éleszteni egy teherautó sofőrjét az 1-es úton,  miután az 5 tonnás járművével letért az úttestről, átszakította a korlátot, majd fának ütközött. A Kemma.hu információi szerint a balesetet rosszullét okozta.

Úgy tudjuk, hogy a sofőr az életét egy szabadnapos egészségügyi dolgozónak köszönheti, ő állt meg ugyanis először a balesetnél. Ahogy megvizsgálta, észlelte, hogy nincs légzése és keringése a teherkocsi vezetőjének, ezért elkezdte az újraélesztést. Mindeközben mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre, és további segítség is érkezett. 

A sofőrnek szerencsére még azelőtt visszatért a keringése, hogy kiért volna a mentőhelikopter. Információink szerint az újraélesztést elkezdő egészségügyis egyébként korábban mentőápolóként is dolgozott, gyors reagálása pedig nagyban befolyásolta azt, hogy sikerüljön a beteg újraélesztése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!