tárgyalás

2021.12.01. 20:00

Nincs ítélet: 2 szakértő bevonásával folytatódik a tatai halálos gázoló ügye

A tatai Május 1. úton történt balesetben a sofőr nem adta meg az elsőbbséget a gyalogosnak és nagy sebességgel halálra gázolta. Szakértőket fognak meghallgatni ügyében.

Kemma.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, december 1-jén tárgyaláson, bizonyítási eljárással folytatódott annak a férfinak az ügye, aki Tatán egy zebrán gázolta halálra a szabályosan közlekedő gyalogost. Dr. Szabó Ferenctől, a Tatabányai Törvényszék szóvivőjétől megtudtuk, hogy a tárgyaláson nem született ítélet, a bíró tanúvallomásokat olvasott fel. Az ügyben a bíróság két szakértőt fog meghallgatni, akik a baleset mechanizmusát vizsgálják. A következő tárgyalásra az ügyben 2022. február 2-án kerül sor.

A vádirat szerint a férfi 2019. december 17-én éjszaka autóját vezetett Tata lakott területén, a Május 1. úton a belső sávban. Előtte jármű nem haladt, ugyanakkor a külső sávban haladt egy másik kocsi, ami megállt az úton kijelölt gyalogosátkelőhely előtt, majd az ott várakozó sértett részére biztosította az úttesten való átkelést. Ezt a sofőr nem észlelte és 65-73 kilométer/órás sebességgel elütötte a zebrán áthaladó gyalogost, aki ennek következtében nagy erővel a jármű elejére a szélvédőnek csapódott, majd az úttestre esett. A baleset során a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik