Ellenőrzés

2021.12.23. 07:42

Migránsokra bukkantak az oroszlányi egyenruhások az éjszaka

December 23-án az oroszlányi egyenruhások egy moldáv férfit ellenőrizve 7 illegálist migránst találtak az autójában.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az oroszlányi egyenruhások december 23-án 1 óra előtt pár perccel Oroszlányban elfogtak egy 47 éves moldáv férfit, akinek 7 illegális migráns utazott a járművében – tudtuk meg a police.hu oldaláról.

Az éjszaka során a helyi járőrök egy német honosságú autót ellenőriztek. A járműben 7 fő, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az egyenruhások a sofőrt és utasait elfogták és előállították. Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el. A 47 éves moldáv sofőrrel szemben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indít eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!