Akció

2021.12.17. 11:00

Majdnem 600 autót ellenőriztek az egyenruhások a megyében hat nap alatt

December 6. és 12. között komoly ellenőrzéseket végeztek a megye rendőrei a Roadpol – „Alcohol and drugs” nevezetű akció keretében.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Roadpol – „Alcohol and drugs” akció keretében december 6. és 12. között fokozott ellenőrzést végeztek a megye összes rendőrkapitányságának munkatársai – tudtuk meg a police.hu oldaláról.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által meghirdetett program alatt az egyenruhások a figyelmüket elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetőkre irányították, de minden egyéb szabályszegő járművezetővel szemben is intézkedtek. A rendőrök összesen 578 gépjárművet ellenőriztek. Ittas vezetés miatt három sofőr ellen indult büntetőeljárás, egy járművezetővel szemben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki, mivel az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett nála. Helyszíni bírságot kilenc esetben szabtak ki az egyenruhások, többek között érvénytelen hatósági jelzéssel történő közlekedés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon vagy a megállás és várakozási tilalom megszegése miatt.

A közlekedésbiztonság javítása és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében az egyenruhások a balesetmegelőzési tanácsok mellett az ellenőrzések helyszínein láthatósági mellényt adtak át a gépjárművezetőknek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!