Illegális

2021.12.09. 14:41

Lomtalanításkor talált lőfegyvereket, a vértesszőlősi garázsában rejtette el őket

Még 2019-ben találta a lőfegyvereket a férfi, amiket saját vértesszőlősi otthonának garázsában rejtegetett, ítélet született a férfival szemben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Elsőfokú ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki ellen lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügy, mivel engedély nélkül tartott  lőfegyvert és lőszert a vértesszőlősi garázsban – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

Az információk szerint még 2019-ben, a tatabányai év végi lomtalanítás során 1 darab magyar gyártmányú 7,62 X 25 mm kaliberű üzemképes lőfegyvert, 20 darab cseh gyártmányú, 7,62 X 25 mm kaliberű, működőképes lőszert, valamint 1 darab 14,5 X 114 mm kaliberű, magyar gyártmányú működőképes lőszert talált meg. A férfi a talált tárgyakat 2021. december 06. napjáig az általa kizárólagosan használt vértesszőlősi házához tartozó garázsban tartotta engedély nélkül. A vádlottat a bűncselekmény elkövetése során tetten érték. A tatabányai rendőrök a garázsban kutatást végeztek, ennek során a lőfegyvert és lőszereket lefoglalták.

A bíróság a vádlottat 2 év 5 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá rendelkezett a lefoglalt lőfegyver és lőszerek elkobzásáról. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől, Dr. Horváth Sándortól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!