Előkészítő ülés

2021.12.08. 17:31

Közbeszólt a Covid, nem tudták elítélni a 10 ezer eurós tatabányai csalót

A tatabányai csaló ügyében december 7-én tartottak volna előkészítő ülést, azonban azt el kellett halasztani, mert a vádlott elkapta a koronavírust.

Kemma.hu

Forrás: NAV

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint előkészítőülést tartottak volna december 7-én annak a férfinak az ügyében, aki 10 ezer euróval vágta át áldozatát a tatabányai kávézóban. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A törvényszék sajtótitkárától, Puskásné Sárközi Ritától megtudtuk, hogy az ülés elmaradt a vádlott koronavírus-betegsége miatt. Az új előkészítő ülést 2022. március 16-ra tűzték ki.

A vádirat szerint a férfi 2020 októberében 10 ezer eurót kínált megvételre a sértettnek, aki 2020. október 15-én 10 ezer euró ellenértékeként 3 millió 200 ezer forintot adott át a csalónak egy tatabányai kávézóban. A férfi azonban sem a pénzátadás időpontjában, sem azt követően nem adta át a sértett részére az általa ígért 10 ezer eurót. A pénzösszeg átadására a csalónak sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt, őt a jogtalan haszonszerzési célzat vezette, célja a tévedésbe ejtett sértett által átadott pénzösszeg megszerzése volt. A 3 millió 200 ezer forintos kár a nyomozás során nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában