Embercsempész

2021.12.05. 12:30

Hóban, fagyban is érkeznek a migránsok: ismét embercsempészt fogtak az M1-esen

A téli időszakban sem csökken az illegális embercsempészek száma. Ezúttal 22, magát afgán állampolgárnak valló ember utazott egy tehergépkocsiban.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Ismét migránsokat fogtak el az egyenruhások az M1-es autópályán, ezúttal Tata térségében sikerült rábukkanni a tehergépkocsira – tudtuk meg a police.hu oldaláról.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján a rendőrök 2021. december 5-én 8 óra 22 perckor az M1-es autópályán, Tata térségében ellenőriztek egy tehergépkocsit. A járműben 22 fő, magát afgán állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőr egy 30 éves belga férfi volt, aki a migránsokat külföldre akarta juttatni. Az egyenruhások a sofőrt és utasait elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el. A belga sofőrrel szemben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indít eljárást – olvasható a közleményben.

Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!