Tél

2021.12.12. 18:07

Helyszíni fotók: autó akadt el az ítéletidőben Bana és Ács között

A hirtelen jött szeles idő az addig leesett havat sodorta az útra a két település közti útra. A szakaszt egyelőre lezárták.

F. M.

Tűzoltó mentette meg a bajba jutott autót Bana és Ács közt

Forrás: Facebook/Ácsi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság

Mint megírtuk, december 12-én hóátfúvás miatt elakadt több jármű az Ács és Bana közti úton. Az autókat a katasztrófavédelem szabadította ki, ám a szakaszt a Magyar Közút Nzrt. mintegy 5 kilométer hosszan lezárta az autóforgalom elől. Pécsi Norbert Sándor, a Közút kommunikációs osztályvezetője elmondta: vasárnap három géppel takarítják folyamatosan az útra fújt havat, amely mindig visszatermelődik, ezért döntöttek a lezárás mellett is.

–A hóátfúvás miatt hiába megy át a gép a szakaszon, pár perccel később a nagy szél ezt a letakarított burkolatot ismét behavazza. A hóeltakarítók oda-vissza mennek a szakaszon– mondta.

A kommunikációs osztályvezető kiemelte: aki teheti ebben az időben ne induljon útnak, vagy tervezzen bármilyen eshetőséggel, és indulás előtt nézze meg az Útinformot. 
Mint hozzátette, várhatóan éjszakára csendesedik a viharos szél, addig biztosan zárva tartják a két település közti szakaszt.

Nem ez volt az egyetlen helyszín, ahol jármű került bajba a hóátfúvás miatt. Tarján és Agostyán között ugyanis a Közút egyik munkagépe csúszott meg az úton. A járműben szerencsére senki sem sérült meg. 

Héregnél azonban nem volt ilyen szerencsés a helyzet: ott a hóelkotróba hátulról szaladt bele egy autós, a Közút járművéen többmilliós kár keletkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában