tragédia

2021.12.01. 17:30

Halálra gázolta a barátját Kesztölcön, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott

A férfi Kesztölcön ütötte el teherautójával a barátját, aki a helyszínen elhunyt. A sofőr észlelte az ütközést, de segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki baráti összejövetelen volt, utána gépkocsiba ült, azzal az egyik barátját elütötte, ezután a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság 2022. február 8-ig hosszabbítsa meg a férfi letartóztatását. A bíróság az indítvány tárgyában az elkövetőt ülésen meghallgatja, azt követően hozza meg döntését.

A vádirat szerint a férfi baráti összejövetelt követően június 6-án 00 óra 45 perc körüli időben egy tehergépkocsival Kesztölc lakott területén közlekedett. A férfi a haladása során a működő közvilágítási lámpákkal ellátott útszakaszon figyelmetlensége miatt nem észlelte a vele azonos irányba, a jármű haladási irányát tekintve az úttest jobb oldalán gyalogosan haladó, vele korábban a baráti összejövetelen együtt szórakozó barátját, akit járművének jobb elejével elütött. Az ütközés hatására a gyalogos a vízelvezető árokba esett, az elszenvedett súlyos sérülések miatt a helyszínen elhunyt. Az elkövető észlelte az ütközést, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság június 8-án rendelte el a férfi letartóztatását, mert az elkövető a balesetet követően tárgyi bizonyítási eszközt rejtett el, továbbá fennállt annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. A bíróság az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását legutóbb december 8-ig meghosszabbította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!