Szomorú

2021.12.06. 12:16

Cserbenhagyta Kesztölcön elütött áldozatát, aki az árokban halt meg

Az elkövető észlelte az ütközést, mégis segítségnyújtás nélkül hajtott el a helyszínről. 2022. február 08-ig hosszabbították meg a letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az ütközés hatására a sértett a vízelvezető árokba esett, az elszenvedett súlyos sérülések miatt pedig a helyszínen életét vesztette. Az elkövető észlelte az ütközést, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül hajtott el.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság még június 08-án rendelte el a férfi letartóztatását, mert az elkövető a balesetet követően tárgyi bizonyítási eszközt rejtett el, továbbá fennállt annak a veszélye, hogy ha szabadlábon marad, a bizonyítást veszélyeztetné. A Tatabányai Járási Ügyészség újabb indítványára a bíróság a letartóztatást most 2022. február 08-ig hosszabbította meg – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára. Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi Kesztölc lakott területén ütötte el teherautójával a barátját, aki a helyszínen el is hunyt. Az elkövető egy baráti összejövetelen volt, utána ült gépkocsiba június 6-án 0 óra 45 perc körül.

A férfi a haladása során a működő közvilágítási lámpákkal ellátott útszakaszon figyelmetlensége miatt nem észlelte a vele azonos irányba, a jármű haladási irányát tekintve az úttest jobb oldalán gyalogosan haladó, vele korábban a baráti összejövetelen együtt szórakozó barátját. A gyalogost járművének jobb elejével ütötte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!