ülés

2021.12.03. 20:00

Ettől leesik az állad: a tatabányai autóbizniszhez foghatót nehéz lenne találni

A férfi szerette volna megvásárolni a használt autót, ezért megegyezett a tatabányai tulajjal. Ezt követően olyan történt, amire senki sem számított.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint december 9-én előkészítő ülést tartanak annak a férfinak az ügyében, aki Tatabányán az általa megvásárolni kívánt autót egy harmadik félnek passzolta tovább. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint 2020 júniusában a sértett értékesíteni kívánta a tulajdonát képező személygépkocsit. A férfi 2020 júniusában jelentkezett a tulajnál azzal a szándékkal, hogy megvásárolná a járművet. Megállapodtak abban, hogy a férfi elviszi a járművet egy autószerelőhöz, és amennyiben a személygépkocsi működőképes, az adásvétel részleteit megbeszélik.

A tulaj járművét 2020. június 15-én egy tatabányai parkolóból elvitte, azonban a részére átadott személygépkocsi ellenértékét nem fizette meg és a járművet sem szolgáltatta vissza, hanem azt eltulajdonította oly módon, hogy néhány napon belül egy ismeretlen személy részére értékesítette. A bűncselekmény elkövetési értéke: 100 ezer forint, amely a nyomozás során nem térült meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában