Bűnügy

2021.12.15. 16:32

Anyósgyilkosság Tatabányán: nem értett egyet a bírósággal a 37 éves szörnyeteg

Meghosszabbították annak a tatabányai férfinak a letartóztatását, aki június 25-én olyan súlyosan bántalmazta anyósát, hogy belehalt sérüléseibe.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatásának a meghosszabbítását, aki ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárás. A 37 éves tatabányai férfi június 25-én olyan súlyosan bántalmazta anyósát, hogy a sértett belehalt a sérüléseibe. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája december 15-én helyt adott az ügyészség indítványának – tudtuk meg a Tatabányai Törvényszék közleményéből.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a gyanú szerint az elkövető június 25-én a délutáni órákban, 13 óra körül egy tatabányai ingatlanban előzetes szóváltást követően olyan súlyosan bántalmazta anyósát, hogy a nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A férfi csípőtájékon rúgta a lépcsőn előtte haladó idős korú nőt, élettársa édesanyját. Anyósa a lökés következtében a lépcső előtti járólapra zuhant. A férfi ekkor a földön magatehetetlenül fekvő, idős asszony látványától rendkívüli haragra gerjedt, és őt 2-3 alkalommal a felsőtestén megrúgta, majd rátérdelt a hátára, felső testét hátrafeszítette és a fejét több alkalommal, nagy erővel a járólapba ütötte. Halálát sérüléses és vérzéses sokk okozta.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 3 hónappal hosszabbította meg a férfi letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást megnehezítené, veszélyeztetné. A végzés nem végleges, a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be – tudtuk meg Dr. Borbély Veronikától a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjátől.

Korábban már arról is beszámoltunk, hogy egy neve elhallgatását kérő szomszéd beszámolója szerint egyébként a két nő zárkózott volt, a férfi azonban szívesen beszélgetett a szomszédokkal. Mint az ismerős elmondta: a gyilkosság előtt még össze is futott a férfivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában