Őrizetbe vették

2021.12.22. 17:01

A rendőrök már jól ismerték, most intézményekbe és üzletekbe tört be Tatabányán (képek)

A 26 éves férfi a gyanú szerint hét helyre is betört Tatabányán. Szövetkesztyűt és csavarhúzót találtak nála az őt elfogó rendőrök.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A gyanú szerint ismeretlen tettes december 21-én éjfél után pár perccel egy tatabányai orvosi rendelőnek az ablakát kiakasztotta, az épületbe behatolt, de zsákmány nélkül elmenekült. A rendőrség a jelzést követően azonnal megkezdte a környező utcák ellenőrzését az elkövető felkutatásához.

A járőrök ezen a napon 1 óra 25 perckor Tatabányán, a Lehel utcában egy üzlet ajtaja előtt lapuló személyre lettek figyelmesek. A férfit igazoltatták, nála szövet kesztyűt, csavarhúzót találtak a rendőrök, amit lefoglaltak. Mivel a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható volt a 26 éves D. K., ezért őt a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították.

Decemberben ezen kívül három tatabányai intézménybe és három üzletbe is törtek be. A 26 éves férfi kapcsolatba hozható volt a bűncselekmények elkövetésével, közöttük volt iskolai és óvodai betörés is. A nyomozók őt gyanúsítottként kihallgatták, ellene lopás vétség, lopás vétség kísérlet, valamint lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrség D. K-t őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására. A férfi egyébként már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, korábban több alkalommal intézkedtek vele szemben – tájékoztatott a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!