bűnlajstrom

2021.11.29. 17:30

Undorító: édesanyja halálát hazudta, majd a temetésre csalt ki pénzt a férfi

A férfi több embertől csalt ki pénzt, egy esetben édesanyja halálát hazudta, majd a temetésére kért kölcsön, amit nem fizetett vissza. Most felelhet tettéért a bíróságon.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Nagyobb kárt okozó csalás bűntette és sikkasztás bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki – többek között – valótlanul állította, hogy az édesanyja meghalt, ezért temetési költségre kért kölcsön pénzt a visszafizetés szándéka nélkül.

Az ügyészség honlapján arról adott tájékoztatást, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértettek meg nem térült kára megfizetésére.

A vádirat szerint a férfi 2019. decemberében felajánlotta a szombathelyi férfinak, hogy a sérült személygépkocsiját megjavíttatja, ezért 350 ezer forintot kért és kapott a sértett feleségétől. Az elkövetőnek azonban nem állt szándékában a jármű megjavíttatása, szerelőt nem keresett, árajánlatot a javításra nem kért, a pénzt elköltötte. A csaló pénzszűkébe került, ezért valótlanul azt állította ugyanazon házaspárnak, hogy az édesanyja meghalt, és temetési költségként 300 ezer forintra van szüksége. A sértett nő a pénzt 2020. januárban átadta. A férfi azonban nem akarta a kölcsönt visszafizetni, azt megélhetésére fordította, majd elérhetetlenné vált.

A férfi 2020. júliusában egy oroszlányi nővel elment egy szombathelyi autókereskedésbe. A nő autót szeretett volna vásárolni és a férfi állítása szerint ott kedvező áron hozzájuthat az általa kiválasztott járműhöz. A férfi azt ígérte, hogy vásárlást intézi, ezért a nő egy borítékba 600 ezer forintot tett abból a célból, hogy a csaló a nála való tartózkodása során a jármű vételárát onnan kivehesse, a személygépkocsi vételárát ezen összegből teljesítse.

A férfi 2020. júliustól szeptemberig tartó oroszlányi tartózkodásai idején a borítékból különböző összegeket kivett, amelyeket elköltött. 2020. szeptember végére a borítékban 50 ezer forint maradt, ezért a férfinak már nem állt módjában az általa ígért jármű megvásárlása, mert az ahhoz szükséges további 550 ezer forintot jogtalanul eltulajdonította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!