Embercsempészet

2021.11.21. 14:40

Tatánál ért véget a nagy utazás az öt török számára

Újabb embercsempészt fogtak el a rendőrök Komárom-Esztergom megyében. Ezúttal az M1-es 64. kilométerénél bukott le a sofőr.

Kemma.hu

Ittas vezetés miatt felelhet az a 46 éves nő, akit éjszaka kapcsoltak le a rendőrök Tatabányán. Annyit ivott, hogy az úttesten kacsázott.

Forrás: police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának jelzése alapján november 21-én 6 óra 55 perckor, egy német rendszámú gépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 64. kilométerszelvényében, Tata térségében. A járműben a sofőrön kívül négy török állampolgár utazott, akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Az utasokat – meghallgatásukat követően – a rendőrök átadják az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársainak. A 45 éves török állampolgárságú sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást – adta hírül a police.hu.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!