krimi

2021.11.21. 10:00

Rémület a kisbéri dohányboltnál: egyetlen lökés miatt áll bíró elé a férfi

Az üzlet előtt alakult ki a balhé, amiből rémálom lett: a vádlott meglökte a sértettet, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett és eszméletét vesztette.

Kemma.hu

Régi probléma Tatabányán is, hogy a dohányboltok környékén italoznak és hangoskodnak bizonyos személyek, akik ellen nehéz fellépni szigorítások nélkül.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Tatabányai Törvényszék november 22-én tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki egy kisbéri dohánybolt előtt fellökött egy randalírozót, aki ettől eszméletét vesztette. Életveszélyes sérülést okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértésért felelhet.

A vádirat szerint a vádlott 2020. november 18. napján délelőtt élettársával egy kisbéri dohánybolthoz ment, ahol az üzlet előtt várakozva felfigyeltek a sértettre, aki ittas állapotában hangosan, artikulálatlanul beszélt és dülöngélt. A vádlott felszólította a sértettet, hogy fejezze be a kiabálást és menjen el onnan.

A sértett azonban a felszólításnak nem tett eleget, ehelyett elindult a vádlott irányába, miközben a vádlott élettársára utalva kérdezgette tőle:

„Tiéd, tiéd?”

A vádlott sem volt rest, a sértett felé lépett, aki megpróbálta kikerülni őt, miközben kezével a vádlott mellkasa felé nyúlt. Az élettársával üzlet előtt várakozó férfi úgy gondolta, ha a sértett a nő közelébe megy, inzultálni fogja őt, ezért meglökte a sértettet azért, hogy távol tartsa őt az élettársától.

A sértett viszont a lökés következtében hanyatt esett a betonozott járdán, beütötte fejének hátsó részét és eszméletét vesztette. A férfi a sértett állapotát észlelve azonnal odament hozzá, és megkérte a jelenlévőket, hogy hívjanak mentőt.

Mint kiderült, a sértett agyzúzódást és keményagyburok alatti vérzést, sőt egy régebbi koponyacsonttörésének rásérülését szenvedte el. A sérülések tényleges gyógytartama egyenként és összességében is 8 hét volt, ráadásul mindkét sérülés életveszélyesnek tekinthető. Az őt meglökő férfinak ezek miatt kell felelnie a bíróság előtt.

(Főoldali képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!