Bűncselekmény

2021.11.12. 07:40

Lopott autóval menekült, nemzetközi vonaton fogták el

Lopás és fogolyszökés vétsége miatt indított eljárást a Komáromi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki megpróbált külföldre menekülni egy lopott autóval.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Vádemelés történt azzal a férfival szemben, aki a bűnügyi felügyelet szabályait megszegte azzal, hogy a lopott gépkocsival azért utazott külföldre, hogy a büntetőeljárás alól végleg kivonja magát. A Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be lopás és fogolyszökés vétsége miatt. Az ügyészség javaslatot tett arra, hogy a férfi korábbi lopási ügyeit egyesítsék a folyamatban lévő bűntetőeljárással – tudtuk meg Dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

A bíróság a lopás miatt folytatott büntetőeljárásban a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el 2020. június 3-án. Ez azt jelentette számára, hogy Kisbér területét nem hagyhatja el. Ennek ellenére az elkövető 2020. szeptember 20-án este egy kisbéri lakóház előtt parkoló, 385.000,- Ft. értékű személygépkocsit lopott el a sértett által benne hagyott kulccsal. A férfi a gépkocsival előbb barátnőjéhez hajtott, majd együtt Szlovákián, Ausztrián, Németországon, Hollandián keresztül Belgiumba mentek.

A férfi az autó eladását tervezte, azonban 2020. október 1-jén a német határrendőrség határellenőrzés keretében intézkedés alá vonta, és a gépkocsit lefoglalta. Eközben a kisbéri rendőrök elfogatóparancsot bocsátottak ki, amely után a Magyarországra 2020. október 6-án visszatérő elkövetőt a nyomozó hatóság a nemzetközi vonaton elfogta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!