Rendőrök

2021.11.23. 18:10

Készültek a lopásra, jött a flex, majd elhajtottak Leányvárról a 700 ezres zsákmánnyal (képek)

A „családi vállalkozás” egy leányvári konténerből lopott el szerszámokat több százezer forint értékben.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az Erdőtelken élő 42 éves B. Tibor 18 éves fiával és ismerősével, a 26 éves S. Zsolttal november 3-án utazott Leányvárra. Konkrét céllal érkeztek a településre, tudták ugyanis, hogy egyik ismerősük egy konténerben nagy értékű szerszámokat tárol.

Felkészülten mentek ki a helyszínre, a náluk lévő flex-szel levágták a lakatot, majd bementek a tárolóba. Mindent magukkal vittek, amit ott találtak: láncfűrészt, betonkeverőt, sarokcsiszolót és egyéb, építkezéshez használható eszközöket. Majd a több mint hétszázezer forintot érő zsákmánnyal felpakolva egyszerűen elhajtottak.

A sértett két nappal később vette észre a lopást, és rögtön bejelentést tett a rendőrségen. A dorogi rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, hogy azonosíthassák az elkövetőket. A három erdőteleki lakost november 22-én otthonukban fogták el.

A B. Tibor házában tartott kutatás során a rendőrök az ellopott szerszámokat is megtalálták, amiket még aznap visszaadtak a sértettnek. A három férfi ellen lopás bűntett és vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást. A Hevesi Rendőrkapitányságon történt kihallgatásuk során mindhárman beismerő vallomást tettek – adta hírül a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!