Illegális

2021.11.19. 20:40

Három órán belül elkapták a román cigarettacsempészt az M1-es autópályán

Romániából az Egyesült Királyságba szerette volt eljuttatni az illegális csempészárut, de az M1-es autópályán elkapták a magyar hatóságok.

Kemma.hu

Börtönbüntetést szabott ki a Tatabányai Járásbíróság annak a román állampolgárságú férfinek, aki aki egy tehergépkocsi rakterében zöldséges zsákokba rejtve szállított 2.500 doboz cigarettát – tudtuk meg a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától, Puskásné Sárközi Ritától.

Az információk szerint a férfi 2021. február 11-ét megelőző napokban ukrán és román zárjegyes, összesen 2.500 doboz cigarettát szerzett meg Romániában, abból a célból, hogy azokat bérelt tehergépkocsival az Egyesült Királyságba szállítsa. Magyarországra február 12-én éjfél után 40 perccel érkezett. Az adóhatóság járőrei 3 óra 54 perckor az M1 autópálya 94 km szelvényénél, Conco pihenőhelyen ellenőrzés alá vonták, melynek során a tehergépkocsi csomagterében zöldséges zsákokba rejtve találták meg a csempészárut.

A jövedék adózás alól elvont dohánytermékek a forgalmi adó mértékével együtt összesen majdnem 3 millió forintnyi összeggel bírnak. A férfivel szemben költségvetési csalás bűntette miatt büntetővégzésben 1 év 6 hónap – végrehajtásban 1 év 10 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki. A végzés jogerős – olvasható a Tatabánya Törvényszék közeleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!