Katasztrófavédelem

2021.11.26. 18:22

Halált okozott a lakástűz: a piliscsévi férfi életét már nem lehetett megmenteni

Egy családi ház egyik szobájából szivárgott füst a Szabadság utcában. A szomszédok kezdték meg a bent talált eszméletlen férfi újjáélesztését, ami azonban nem járt sikerrel.

Kemma.hu

Rövid időn belül két esetben is a szükség volt a tatabányai tűzoltókra az M1-es autópályán.

Forrás: Shutterstock

November 26-án délután, nem sokkal fél négy után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy egy családi ház egyik szobájából füst szivárog a Komárom-Esztergom megyei Piliscséven, a Szabadság utcában. Az esztergomi hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre értek, ám addigra a szomszédok bejutottak a lakásba és eloltották az égő ágymatracot és párnát.

A házban egy eszméletlen embert találtak, akinek az újraélesztését megkezdték a mentők kiérkezéséig. A gyors beavatkozás ellenére azonban a férfi életét már nem lehetett megmenteni. Nem zárható ki, hogy a tüzet az okozta, ogy a férfi az ágyban dohányzott, azonban a keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

A lakástüzek többségénél egyébként nem a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz. Mindez megelőzhető, ha füstérzékelőt helyezünk el a lakásban.

Az eszköz 85 decibeles hangerővel jelzi a tüzet annak kezdeti szakaszában, amikor még könnyen meg lehet fékezni. Ez a hangerő a legmélyebben alvó embert is felébreszti hívta fel a figyelmet Dóka Imre tűzoltó őrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálatának szóvivő-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában