Helyi kék hírek

2021.11.30. 08:08

Bosszúból tojásokkal dobálta meg volt barátnője vértessomlói otthonát a férfi

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a férfi és két barátja ellen.

Kemma.hu

A vádirat szerint három fiatal felnőtt férfi július 18-án unatkoztak. Egyikük korábban párkapcsolatban volt egy lánnyal, akivel szakítottak. A három fiatal megbeszélte, hogy tojással megdobálják a lány által lakott családi házat.

A férfiak július 18-án 22 óra 00 perc körüli időben megjelentek a vértessomlói ház előtt, majd a családi házat és az annak udvarán parkoló személygépkocsit több, legalább 20 darab tojással közösen megdobálták. Az elkövetők kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a családi házban lakó személyekben – a késői órákra való tekintettel – félelmet, riadalmat, megbotránkozást keltsen. Az elkövetők a gépkocsiban 11 ezer forint összegű kárt okoztak, a családi házon rongálási kár nem keletkezett.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki, tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

Ezek is érdekelhetik