Kábítószer

2021.11.09. 10:32

Bódulatból rémálom, lebukott a tokodi drogdíler

A tokodi elkövető a szobájában az ágyneműtartóba rejtett el marihuanát, amit nem csak fogyasztott, de bizonyos rendszerességgel árusított is.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Ítélet született annak a tokodi férfinak az ügyében, akit kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárás. Az Esztergomi Járásbíróság 2021. november 9-én tartott előkészítő ülésén a vádlottat, mint visszaesőt, 2 év börtönbüntetésre ítélte, 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint 75.000 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. A vádlott legkorábban a szabadságvesztés háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet jogerős – tudtuk meg Puskásné Sárközi Rita, sajtótitkártól.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a dorogi nyomozók 2020. július 15-én fogták el az akkor még 23 éves tokodi férfit, majd lakcímán házkutatást tartottak. A marihuánát tartalmazó növényi anyagot 2020. év elején szerezte, melyeket tasakokban tartott tokodi ingatlanjában. Ezen kívül még két dohányőrlőt is találtak a rendőrök. A vádlott az anyagot grammonként kiporciózta a tasakokba, majd havonta 1-2 alkalommal értékesített abból. A drogot a tokodi közterületeken, például egy áruház parkolójában követte el a férfi. Utolsó üzlete feltehetőleg 2020. június 19. napján, az esti órákban volt egy buszmegállóban, ahol a vádlott összesen 8 tasak marihuánát értékesített, összesen 20.000 forint vételáron. A vádlott által értékesített és birtokolt összesen 30,33 gramm marihuána totál THC tartalma nem éri el a csekély mennyiség felső határát, annak 1,04 %-a – mondta el nekünk Dr. Horváth Sándor, helyettes sajtószóvivő.

A gyanú szerint egy táti férfinak árulta a marihuánát (Fotó: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!