rendőrség

2021.11.26. 15:30

A vonaton csapott le a 19 éves rabló: Tatabányán szállt fel és pénzt követelt

A fiatal elkövető a Budapestre tartó vonatra szállt fel, majd akcióba lendült: veréssel fenyegette meg az egyik utast, akitől pénzt és telefont követelt.

Befutott Budapestről az első Flirt

Fotó: Walczer Patrik

Egy Budapest felé tartó nemzetközi vonatra szállt fel november 24-én az a fiatal férfi, aki veréssel fenyegette meg az egyik utast, tőle pénzt és a telefonját elvette. A férfi Tatabányán szállt fel az éjszakai járatra, ahol egy utassal szemben foglalt helyet.

Pár perc beszélgetés után őt veréssel fenyegette és felszólította, vegye elő az összes pénzét és adja át neki. A fenyegetés hatására az utas ezt megtette. Az elkövető azonban nem elégedett meg ennyivel, az utastárs telefonját is követelni kezdte, újra veréssel fenyegetve őt.

A megfenyegetett férfi félelmében oda is adta neki a telefonját és a hozzá tartozó kiegészítőket is. A fiatal rabló azonban a táskájára is igényt tartott, és azt is magával vitte.

A sértett csak másnap tett feljelentést az esti órákban, ám a tatabányai nyomozók öt órával később már gyanúsítottként hallgatták meg a 19 éves M. Adriánt, aki ellen rablás miatt indult büntetőeljárás – tájékoztatott a police.hu.A gyanúsított ellen egyébként jelenleg is négy büntetőeljárás van folyamatban más bűncselekmények miatt.

A rendőrök a lopott telefont a kiegészítőkkel együtt, és a pénz egy részét is lefoglalták tőle. A rendőrség a gödöllői lakost őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására.

A Tatabányai Járási Ügyészség eredményes indítványt tett, a Tatabányai Járásbíróság ugyanis az ügyészség indítványának helyt adott – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. A büntetőeljárás sikerének biztosítása, a szökés és a bűnelkövetés megakadályozása céljából az elkövetőt egy hónapra letartóztatásba helyezte – tájékoztatott Rácz Vanda, a Tatabányai Törvényszék helyettes sajtótitkára. A végzés végleges, azt az ügyész, gyanúsított, védő is tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!