Tisztességtelen

2021.10.06. 13:09

Szexuális zaklatásról hazudott a nő, ellene emeltek vádat Esztergomban

Hamisan vádolta férfi munkatársát több hónapon át tartó zaklatással, most a nő ellen indult eljárás. Pénzbüntetésre számíthat.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Tárgyalás nélkül, a büntetővégzésben pénzbüntetésre számíthat az a nő, aki június 25-én a Dorogi Rendőrkapitányságon megtett feljelentésében azt állította munkatársáról, hogy férfi kollégája az azt megelőző öt hónapban esztergomi munkahelyükön őt rendszeresen szexuális jellegű célzásokkal zaklatta, sőt egyszer megfogta a mellét és a fenekét. A nő állítása szerint a férfi szexuális erőszakkal is fenyegette őt.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész tájékoztatása szerint a valótlan feljelentés alapján a rendőrség nyomozást rendelt el, amelyet azzal szüntetett meg, hogy a feljelentésben állított zaklató magatartást, valamint fenyegetést a férfi nem követte el. A nővel szemben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata nyomán ezt követően indult büntetőeljárás hamis vád bűntette miatt, amelyet a nyomozásban elismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!