előkészítő ülés

2021.10.17. 20:04

Olyan részeg volt a tatai rabló, hogy rossz embert fojtogatott ájulásig

Különös ügyet fog tárgyalni október 20-án a Tatai Járásbíróság. Egy rabló ügyét, aki részegen egy ártatlan járókelőtől követelte vissza a pénzt, amivel az sose tartozott neki.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tárgyalási jegyzékében olvasható vádirat szerint az eset még június 7-én délután történt. „Főhősünk” és későbbi áldozata útjai ekkor keresztezték egymást. Előbbi leszólította utóbbit, hogy adja meg korábbi, 1470 forintos tartozását. Mivel a hazafelé tartó járókelő semmivel nem tartozott neki, nyilván nem is fizetett neki. Erre a rabló megütötte, elvette a táskáját és angolosan távozott.

A sértett utánament, kérte vissza a táskáját, és kérte, hogy ne kutasson benne. Ez olyannyira nem vált be, hogy a rabló bemosott neki egyet, amitől hanyatt esett. A tmadó tovább ütötte, majd a táskaszíjjal ájulásig fojtogatta. Amíg ő magatehetetlenül feküdt a földön, kivette táskából a 800 forintos műbőr tárcát, benne 4400 forinttal, valamint egy 16 ezer forintos LG mobilt, és azokkal távozott.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a rablót ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint rendeljen el vagyonelkobzást 21 ezer 200 forint összegben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában