embercsempészet

2021.10.22. 06:22

Nagy fogás az M1-esen: 37 migránst rejtett a holland teherautó

A 28 éves holland sofőr teherautójának ellenőrzésekor a jármű rakterében a rendőrök 37 migránst találtak, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásukat.

Kemma.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök október 21-én 20 óra 30 perckor egy holland honosságú kistehergépkocsit ellenőriztek az autópályán. A járőrök megállapították, hogy a járművet egy 28 éves holland férfi vezette, és a kocsiban harminchét – magukat afgán, szomáliai, valamint szír állampolgárnak valló – külföldi személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Fotó: police.hu

A jármű vezetőjét a rendőrök elfogták, majd őt – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Ezek is érdekelhetik