Házhozszállítás

2021.10.04. 11:22

Álnéven rendelt pizzát, majd elhajtott a futár kocsijával Esztergomban

Nem ez volt az egyetlen bűncselekmény a rovásán: egy esztergomi ház elől is elvitt egy kocsit, egy biciklistől pedig menet közben lopta el a táskáját.

Kemma.hu

Nem ez volt az egyetlen bűncselekmény a rovásán: egy esztergomi ház elől is elvitt egy kocsit, egy biciklistől pedig menet közben lopta el a táskáját.

Forrás: Police.hu

Dr. Horváth Sándor a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta egy autótolvaj férfi letartóztatásának meghosszabbítását 3 hónappal. Az ügyben más vagyon elleni bűncselekmények is felmerültek, melyek további vizsgálat tárgyát képezik.

Ahogy arról a police.hu is beszámolt, kamucímre, álnéven rendelt pizzát augusztus 29-én 22 óra 48 perckor N. G. Az üllői, akkor pár hete munka miatt Esztergomban tartózkodó férfi nem akárhogy szerzett kocsit magának ekkor. A pizzafutár a rendelés után 30 perccel érkezett a címre, a slusszkulcsot pedig a kocsiban hagyta. A 28 éves férfi figyelte őt, sőt, folyamatos telefonkapcsolatban is volt vele. Amíg a futár az ételt próbálta kikézbesíteni, a férfi egyszerűen beült az autójába, és elhajtott. A kocsiban volt 8500 forint értékben étel, melegen tartó táska, valamint rádiósmagnó, USB töltő és kormányvédő volt.

Vitte a kocsit, szinte azonnal (Fotó: Police.hu)

Az esztergomi rendőrök a gépkocsit másnap megtalálták, a magnót pedig a gyanúsított esztergomi lakásán foglalták le. A férfi szeptember 3-4. között egy esztergomi ház elől vitt el egy másik kocsit, amiben benne felejtették az indítókulcsot. Pár órát kocsikázott vele, majd leparkolt. Ezt az autót, amelyből használati tárgyakat lopott, és aminek a rendszámtábláit a Dunába dobta, az esztergomi rendőrök szeptember 4-én délelőtt találták meg. Az esztergomi rendőrök az ügyben adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és így azonosították az elkövetőt.

Az üllői férfi egy esztergomi ház elől is elvitt egy autót (Fotó: Police.hu)

Mint kiderült, a férfi korábban is lopott: augusztus 25-én az esti órákban úgy gondolta, szerez egy kis kiegészítést a munkája mellé. Az esztergomi Kis-Duna sétányon biciklivel utolért egy előtte kerékpárral közlekedő nőt. Amikor mellé ért, hirtelen mozdulattal kikapta a nő első kosarából a bevásárlótáskát, amiben iratok, készpénz és használati tárgyak voltak, 25 ezer forint értékben. A táskában lévő pénztárca tartalmát elköltötte, sőt, a bankkártyával is megpróbált vásárolni. A táska tartalmát a gyanúsított később a Dunába dobta, így annak értéke nem térült meg.

A nyomozók augusztus 8-án fogták el a férfit, tartózkodási helyén pedig lefoglalták a bűncselekményekből származó tárgyakat. A férfi ellen jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!