letartóztatás

2021.09.02. 15:10

Újfajta drogokkal kereskedett a komáromi nő és társa – a börtönbe is csempésztek

A Komáromi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a két fogvatartott nő letartóztatásának újabb három hónappal történő meghosszabbítását.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Komáromi Rendőrkapitányságnak hónapokig tartó, több szerv közreműködésével folyó nyomozás során, hat ember kihallgatásával sikerült nyomára bukkannia annak az 56 éves komáromi, valamint 28 éves szombathelyi nőnek, akik a gyanú szerint 2019 májusa óta új, pszichoaktív kábítószerrel kereskedtek.

A nők abban is segítettek, hogy a drogot bejuttassák a börtönben ülő 29 éves és 35 éves férfi ismerőseiknek, akik szabadságvesztésüket töltik.

A vizsgálat során kiderült, hogy az 56 éves G. Zs. június 10-én 40 gramm anyagot adott el a 38 éves B. J. és a 35 éves T. Á. oroszlányi lakosoknak. Ellenük, a szombathelyi F. Zs., illetve a két fogvatartott ellen új, pszichoaktív kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás.

A rendőrség a két nőt őrizetbe vette, és kezdeményezésére a Komáromi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, amit a Komáromi Járásbíróság december 4-én elrendelt. Az indítvány szerint az egyik nő 2019. és 2020. során a büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott élettársa utasítására a külföldről rendelt új pszichoaktív anyagot szlovákiai postákon felvette, majd Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta. Az egyik címzett az a nő volt, akinek fia szintén büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott. Ez a nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetbe is eljuttatta.

A börtönbe való bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot orvosi szeszben feloldotta, a fia által megjelölt rejtvényújság oldalszámait beáztatta, majd postán az intézetbe feladta. A komáromi rendőrök 2020. november 20-án ettől a nőtől új pszichoaktív anyagot, valamint ilyen anyagot tartalmazó, különböző személyek nevére megcímzett borítékot foglaltak le.

A két fogvatartott férfi cellájában a nyomozó hatóság illegálisan tartott mobiltelefont, rejtvényújságokat, új pszichoaktív anyagot foglalt le. Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a két nő letartóztatását 2020. december 4-én rendelte el, majd 2021. szeptember 4-ig meghosszabbította.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemam.hu-nak elmondta, hogy a Komáromi Járási Ügyészség újabb indítványára a nyomozási bíró a két nőt ülésen meghallgatta. Az elkövetők letartóztatását további három hónappal, azaz december 4-ig meghosszabbította. Az ügyész, az egyik terhelt és védője a végzést tudomásul vette, a másik terhelt és védője fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!