letartóztatás

2021.08.16. 14:52

Nem engedik szabadon az életveszélyes sérülést okozó 85 éves esztergomi késelőt

Az idős férfi főbérlőjére támadt rá.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A megyei főügyészség nem sokkal korábban indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak az idős férfinak, aki július 15-én délután Esztergomban többször megszúrta, megvágta szívességi szállásadóját. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott az ügyészi indítványnak – tudtuk meg dr. Borbély Veronika helyettes ügyészségi szóvivőtől.

A megalapozott gyanú szerint a 85 éves N. S. szóváltásba keveredett alkalmi szállásadójával, majd a vita hevében előkerült egy 19 centiméter pengehosszúságú kés, amivel több helyen – köztük a hasán is – megszúrta és megvágta a főbérlőjét. A megkéselt férfi védekezésképp egy széket vágott támadójához, majd kimenekült a lakásból, de az emeletről lefele jövet összeesett.

Az egyik szomszéd értesítette a mentőszolgálatot, a sérültet végül mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A bántalmazó ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárás.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását július 16-án egy hónapra elrendelte, amit további három hónappal, november 16-ig hosszabbítottak meg, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!