ügyészség

2021.08.05. 20:49

Káposzta közé rejtette a csempészcigit a román férfi, vádat emeltek ellene

Költségvetési csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a külföldi férfival szemben, aki tehergépkocsi rakterében zöldséges zsákokba rejtve szállított 2500 doboz cigarettát.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vádirat szerint a román férfi február 11-ét megelőző napokban ukrán és román zárjegyes cigarettát szerzett meg Romániában, hogy azokat bérelt tehergépkocsival az Egyesült Királyságba szállítsa.

Az elkövető által vezetett tehergépkocsit az adóhatóság járőrei az M1-es autópályán ellenőrizték, és az autó csomagterében zöldséges zsákokban volt elrejtve a csempészáru. A jövedéki adózás alól elvont dohánytermékek után a jövedéki adó mértéke 2 millió 132 ezer 190 forint, az általános forgalmi adó mértéke 861 ezer 668 forint, így összesen az okozott vagyoni hátrány 2 millió 993 ezer 858 forint.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásban felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki – tudtuk meg dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!