csalás

2021.08.30. 10:26

Hamis rendszámmal hozta haza Horvátországból a pótkocsit a dömösi autós

Az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott a dömösi férfi ügyében.

Kemma.hu

Nyíregyháza, 2017. június 7. A nagy víznyomástól a szakadó esõben és viharos szélben leesett rendszámtáblák a városi rendõrkapitányság épületében, Nyíregyházán 2017. június 7-én. A rendõrség munkatársai az elõzõ esti esti vihar után több mint ötven elhagyott rendszámtáblát szedtek össze a városban. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője részletezte a vádirat tartalmát. A vádlott a megvásárolt pótkocsit megfelelő okmányok hiányában nem tudta volna Magyarországra hozni, ezért a pótkocsi eredeti rendszámtábláját eltakarva a pótkocsira Horvátországban felszerelt egy magyar rendszámot. Ezáltal a pótkocsi egyedi azonosító jelét meghamisította.

Ezután a férfi a meghamisított hatósági jelzésű pótkocsit egy személyautóhoz kapcsolta, és a járműszerelvénnyel Magyarországra ment, ahol április 9-én 22 óra 10 perckor rendőri intézkedés alá vonták.

Az ügyészség vádat emelt ellene, az indítvány alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!